Gratuitate pe CFR pentru studenți. Cîțu: Nu o să cad în capcana PSD

Data actualizării: Data publicării:
tren cfr cale ferata

Senatorul liberal Florin Cîțu, care a propus un amendament care limitează transportul gratuit pentru studenți pe CFR, spune că va renunța la acesta pentru că impactul asupra bugetului este redus.

florin citu

Florin Cîțu a scris pe Facebook că a propus mai multe amendamente pentru reducerea cheltuielilor, atunci când a fost dezbătut bugetul, dar că acestea i-au fost respinse.

Surpriza a fost când în Comisia de buget-finanţe PSD-ul mi-a acceptat un singur amendament. Cel referitor la gratuitatea nelimitată pe transportul feroviar pentru studenţi. Asta m-a pus pe gânduri şi m-am apucat să fac o analiză. Din datale analizate am constat că din 100% număr de studenţi din România doar o mică parte, sub 30%, se deplasează în alte destinaţii cu trenul decât destinaţia pentru care a fost gândită această facilitate (domiciliu-centru universitar).

Asta însemna că de fapt această promisiune a PSD-ului pentru studenţi a avut doar un scop electoral. Suma care afectează bugetul de stat este nesemnificativă relativ la alte cheltuieli complet faraonice pe care le face PSD”, a scris senatorul.

Bugetul a trecut, însă ordonanţa cu această facilitate este acum în Parlament. N-am să cad în capcana PSD-ului, care a fost de acord cu restricţionarea acestor subvenţii, pentru că pur şi simplu nu cred că merită. De aceea renunţ la amendament”, a adăugat el.

Reacția sa vine după ce în presă au apărut informații că ordonanța care prevedea transport gratuit cu trenul pentru toți studenții de la facultățile acreditate, indiferent de vârsta acestora și de locul în care se deplasează, a fost modificată în comisii.

Astfel, un amendament depus de Eugen Teodorovici (PSD) şi Florin Cîţu (PNL) prevedea limitarea transportului gratuit la călătoriile între centrul universitar și localitatea de domiciliu.

Al doilea amendament extinde beneficiul gratuităţii călătoriilor CFR şi asupra elevilor din clasele a IX-a - a XII-a. Autorii acestuia sunt senatorii Eugen Teodorovici (PSD) şi Mihu Ştefan (PSD).

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri