Iași. 18 elevi intoxicați cu spray lacrimogen

Data publicării:
ambulanta smurd mediafax-3

UPDATE 11:00 18 elevi au fost intoxicaţi cu spray lacrimogen. Totul după ce un coleg al lor de clasa a cincea a pulverizat substanţa într-o toaletă din şcoală. Acesta le-a povestit poliţiştilor că a găsit sprayul pe stradă, în urmă cu câteva zile.

La școală au ajuns două ambulanțe SMURD, una specială pentru victime multiple. Cei 18 copii afectați au fost tratați la fața locului, apoi transportați la Spitalul de Urgență pentru a fi examinați suplimentar.

Incidentul s-a petrecut în timpul unei pauze. Spray-ul lacrimogen ar fi fost pulverizat de un elev repetent din clasa a V-a ai cărui părinți sunt plecați în Italia. El este cunoscut în școală ca având probleme grave de comportament.

În momentul producerii incidentului, conducerea școlii nu se afla în unitate. Profesorii au fost cei care au observat ce se întâmplă și au alertat imediat autoritățile.

Între timp, școala a fost evacuată, iar cei 85 de elevi de gimnaziu care învață în corpul de clădire respectiv au fost trimiși acasă.

Polițiștii veniți la fața locului au deschis o anchetă, iar băiatul care a provocat incidentul a fost dus deja la secție pentru a fi audiat.

_____________________________

Doi elevi care ar fi pulverizat spray iritant lacrimogen în grupul sanitar.  Au 12 și respectiv 14 ani, spuneau informațiile inițiale. Ei au declarat că au găsit spray-ul pe stradă, în urmă cu câteva zile.

Echipajul medical care a sosit la școală după un apel la 112 a acordat îngrijiri medicale mai multor elevi, cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani. Aceștia se aflau în grupul sanitar în momentul pulverizării substanței iritante.

Nimeni nu a avut nevoie de transport la spital, a precizat la Digi24 Anca Vîjîiac, purtător de cuvânt al IPJ Iași.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri