Încă un caz de discriminare. Copil cu ADHD marginalizat la Arad

Data actualizării: Data publicării:
copil adhd

Un nou caz în care familia unui copil diagnosticat cu ADHD acuză conducerea şcolii şi colegii de clasă de discriminare vine de la Arad. Mama unui copil de 10 ani susţine că băiatul este marginalizat, iar părinţii colegilor lui spun că el este o ameninţare pentru elevi. Speţa este analizată acum inspectorii şcolari.

Darius, elev în clasa a treia la Şcoala "Caius Iacob" de la Arad, a fost diagnosticat acum trei ani de un medic psihiatru cu ADHD, o tulburare de comportament care se manifestă prin lipsa atenţiei şi episoade de agresivitate. Tot atunci au apărut şi problemele în clasă, se plânge mama lui.

Laura Bâra, mama copilului: „Toţi părinţii sunt pe noi, nu ştiu din ce cauză. Copiii lor sunt răi, dau în copilul meu”.

Părinţii colegilor lui Darius susţin, însă, că băiatul cu ADHD este cel agresiv.

Mariana Moraru, mama unui fost coleg al lui Darius: „ Ameninţă că va aduce un cuţit la şcoală şi îi va omorî pe colegi."

În încercarea de a linişti apele, directorii l-au mutat pe copilul cu ADHD într-o clasă de tip step-by-step. Acolo sunt două învăţătoare la 30 de elevi, iar lecţiile se bazează mai mult pe joacă.

Mihaela Voştinar, directorul şcolii: „Părinţii celorlalţi elevi au fost nemulţumiţi, au făcut presiuni asupra noastră. Acest copil perturba ora, se ridica în picioare, se lega de ceilalţi colegi”.

Mama elevului de 10 ani spune că de trei săptămâni de când a fost mutat la clasa step-by-step copilul cu ADHD nu este marginalizat. Nu este, însă, mulţumită de lecţiile predate acolo şi se gândeşte să îl transfere la altă şcoală într-o clasă tradiţională. Psihopedagogul şcolii, care lucrează cu elevul de 10 ani, spune că băiatul nu a fost nicicând umilit la ore.

Oana Iva, psihopedagog: „Toată lumea îl iubeşte pe Darius, toată lumea a luptat pentru el.”

Mama care spune că băiatul ei cu ADHD este marginalizat nu a făcut plângere oficială, dar inspectorii şcolari au aflat situaţia din presă şi au trimis la şcoală un reprezentant.

Laura Nădăban, purtătorul de cuvânt al ISJ Arad: „Trebuie discutat cu actuala doamnă învăţătoare, cu fosta doamnă învăţătoare, cu mama elevului. Abia apoi va fi stabilit ce paşi o să fie urmaţi."

Indiferent de concluziile anchetei, mama copilului cu ADHD vrea să dea în judecată şcoala pentru discriminare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri