Încep înscrierile la ASE Bucureşti: "O am pe mama în domeniul comerţ şi am zis să o urmez"

Data publicării:
ASE site

În prima zi a înscrierilor, candidaţii au venit cu noaptea în cap la ASE.

„(De ce ai venit aşa devreme?) Ştiam cum o să fie şi am zis să fiu precaută”, spune o tânără.

M-am trezit de dimineaţă. (De ce?) Să mă înscriu la facultate. (Dar ştii că se poate până vineri...) Da, dar am vrut să fiu primul aici! (Şi ai fost primul?) Am cam luat plasă. (Cam câţi erau înaintea ta?) 100, 200..”.

Opţiunea lor ţine cont de şansele mari de a-şi găsi un loc de muncă după absolvire, dar şi de criterii personale.

„(De ce ai ales ASE-ul?) Pentru că am terminat şi liceul economic şi o am şi pe mama în domeniul economic - comerţ - şi am zis să o urmez”.

Ca şi anul trecut, admiterea se face în funcţie de nota obţinută la bacalaureat şi un eseu motivaţional, după ce încercarea de a reveni la vechiul sistem a eşuat.

Pavel Năstase, rectorul Academiei de Studii Economice București: „Noi am încercat acum doi ani de zile să reintroducem acest examen de admitere, dar am constatat că prin examenul respectiv repetam într-o anumită măsură examenul de Bacalaureat. Atunci stresul a fost foarte mare şi o parte dintre ei s-au orientat către alte universităţi unde sunt programe similare şi nu dădeau examen de admitere”.

Academia de Studii Economice din București are 3.000 de locuri finanțate de la buget și 2.600 cu taxă. Cibernetica este în continuare profilul cel mai căutat, cu specializările informatică şi cibernetică economică. Anul trecut au fost peste 7 candidați pe un loc.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri