Începe sesiunea de înscriere la facultăți. Taxele pe care trebuie să le plătească viitorii studenți

Data publicării:
inscrieri ASE facultate site crop

În Cluj-Napoca sunt scoate la concurs aproximativ 9.800 de locuri bugetate din care, cele mai multe sunt la Universitatea Babeş-Bolyai. La acestea se adaugă alte 12.000 de locuri cu taxă.

Candidații se pot înscriere la facultățile universității din 18 iulie până pe 23 iulie. Unele facultăți au prelungit perioada de înscriere până la data de 18 iulie. 

Pentru depunerea dosarului de înscriere, tinerii trebuie să plătească între 65 și 300 de lei. 

Alte 13.000 de locuri sunt disponibile în marile centre universitare din Iaşi, in timp ce la Galaţi sunt scoase la concurs 3.900 de locuri.

În Sibiu, la Universitatea Lucian Blaga înscrierile încep de astăzi și vor dura până la data de 24 iulie. 

Tinerii care vor să aibă studii superioare trebuie să plătească pentru înscrierea la una dintre universităţile din Cluj o taxă ce porneşte de la 60 de lei şi poate ajunge şi până la 300 de lei pentru cei care vor să studieze medicina, de exemplu.

Cele mai multe dintre facultăți au reintrodus examenele de admitere ca urmare a concurenţei mari.

La Universitatea din București, înscrierile pentru sesiunea din iulie au început la data de 13 iulie și vor dura până la data de 20 iulie. Pentru Facultatea de drept perioada de înscriere este până la data de 21 iulie. 

Examenele vor fi susținute, la facultățile unde este un examen de admitere, în perioada 21-26 iulie, iar rezultatele finale vor fi afișate la data de 29 iulie. 

Se mai pot face înscrieri, în limita locurilor rămase, și în sesiunea din septembrie, în perioada 3-11 septembrie. 

Taxele de înscriere la facultățile din cadrul Universității din București variază între 85 și 330 de lei, cea mai ieftină fiind taxa pentru Facultatea de Teologie Romano-Catolică și cea mai scumpă taxa pentru Facultatea de Drept. 

De asemenea, la Academia de Studii Economice (ASE) sunt 2.819 de locuri fără taxă și 3.062 de locuri cu taxă. Taxa de înscriere este de 100 de lei. Înscrierile se pot face în perioada 18-22 iulie. 

Universitatea Politehnica are 5.000 de locuri la buget și 1.200 de locuri cu taxă. Pentru înscrierea la facultățile Universității se plătește o taxă de 125 de lei.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București are 950 de locuri la buget și 470 de locuri la taxă. Pentru înscriere, viitorii studenți trebuie să scoată din buzunar 200 de lei.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri