Inspectorul școlar general din Ialomița, demis pentru greșelile celui din Arad

Data actualizării: Data publicării:
luminita-barcari

Ministrul Educației, Liviu Pop, a revocat din funcţie şefii a 13 inspectorate şcolare, luna trecută. Motivul demiterii ar fi rezultatul unui control făcut la inspectoratele judeţene, care ar arăta că au fost nereguli în contractele de management.

Printre cei 13 inspectori demiși se numără și Luminiţa Barcari, inspector şcolar general în Ialomiţa, care susține că a fost înlocuită pe nedrept. Mai mult, i se reproșează greșelile făcute de inspectorul școlar general din... Arad, scrie presa locală.

Într-un interviu pentru Info Ialomița, ea a afirmat că a fost luată prin surprindere de această decizie, pe care o consideră „incorectă şi ilegală”.

„Nu am fost notificată că voi fi schimbată din funcţie iar peste 15 zile să mi se dea ordinul de revocare, aşa cum spune legea, ci pur şi simplu pe fax au venit amândouă documentele odată, şi notificarea şi ordinul de revocare, n-au mai avut răbdare cei din Minister să treacă termenul legal”, a mai spus fostul inspector.

Luminița Barcari a mai spus că Liviu Pop a invocat un al doilea motiv pentru demiterea sa.

„Tot în hârtia trimisă în toiul nopţii la Inspectoratul Şcolar Judeţean se precizează că în data de 17 iulie 2017 ni s-a solicitat ca până la data de 20 iulie 2017 să transmitem la Minister un raport de audit privind sistemele de conducere şi control, precum şi riscurile asociate unor astfel de sisteme. Raportul era făcut, a fost înregistrat pe 18 iulie la noi şi trimis la Minister pe data de 20 iulie, aşa cum se solicitase. Numai că numărul de înregistrare de la Minister este pe data de 21 iulie, ceea ce reprezintă o gravă încălcare a prevederilor legale. Mai grav este că din documentul trimis la Ialomiţa reiese că inspectorul şcolar şef din Arad nu a respectat această sarcină de serviciu!”, a spus ea.

La vremea respectivă, ministrul Liviu Pop a explicat demiterea celor 13 șefi județeni prin faptul că nu au respectat contractul de management. El a mai spus că inspectorii demiși au primi înștiințările și prin poștă, nu doar prin fax, după ce s-a iscat un scandal pentru că decizia de revocare a fost trimisă vineri seară, după ora 22:00.

„Și inspectorii școlari generali funcționează pe un contract de management. Sunt 28 de puncte pe care ei trebuie să le respecte. Nu mă interesează promovabilitatea la examenul de bacalaureat, pentru că nu este rodul inspectorului școlar prin contractul de management, este rodul profesorilor și al elevilor pe programele respective. (...) Inspectorii școlari, directorii și toți cei care fac parte din structurile de conducere ale MEN subordonate sunt evaluați pe contract de management, adică acel contract de mandat periodic. (...) Dacă ai un contract de management și nu îl respecți, trebuie să pleci acasă. Simplu. Starea învățământului este importantă pentru țara aceasta. Aveau obligația — și vă dau un exemplu — ca până în 31 iulie să transmită raportul cu starea învățământului”, a afirmat Pop.

Citiți și Liviu Pop a uitat că a mai fost ministru al Educației

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri