Inspectorat Şcolar Bucureşti: Nu se fac controale în școli privind materialele auxiliare

Data publicării:
170911_manuale vechi scoala elevi AN_SCOLAR_15_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Inspectoratul Școlar al Municipiului București dezminte "categoric" afirmațiile apărute în spațiul public potrivit cărora inspectorii ar face controale în școli cu privire la materialele auxiliare, a declarat vineri pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al instituției Maria Ștefania Manea.

"IȘMB dezminte categoric afirmațiile făcute de un părinte pe Facebook și afirmația potrivit căreia inspectorii școlari ar avea sarcină să facă astfel de controale cu privire la folosirea materialelor auxiliare. Dezmințim categoric acele afirmații făcute pe Facebook. O mămică a scris pe Facebook astăzi că inspectorul școlar general în persoană a mers și a controlat în ghiozdanele copiilor ceea ce este mai mult decât de poveste", a spus Manea.

Ea a declarat că a existat o circulară trimisă de către MEN inspectoratelor școlare prin care se menționa faptul că materialele auxiliare sunt interzise până la refacerea procedurii de autorizare și acreditare.

"A existat o circulară trimisă de MEN către inspectoratele școlare și acestea au trimis circulara către școli prin care se menționa faptul că materialele auxiliare sunt interzise până când se va reface procedura de autorizare și acreditare a acestora", a mai afirmat inspectorul IȘMB.

Proiectele privind aprobarea auxiliarelor didactice în învățământul preuniversitar au fost finalizate, urmând să fie aprobate prin ordin de ministru, a informat joi Ministerul Educației Naționale (MEN).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri