Învățătoare, înregistrată în timp ce vorbea urât cu elevii de clasa I

Data publicării:
sigla sigismund toduta liceu muzica

Înregistrare: „Mă, tu eşti normal, mă băiatule?! Nu poţi reveni la ritmul colegilor tăi! Du-te naibii în pregătitoare! Du-te în grădiniţă! (...) Vino dracului la catedră să te păzesc ca pe un copil mic. Vino! Soarele cui l-o făcut de copil! Jumătate de creier!”

Învăţătoarea îi vorbeşte astfel unui elev de şapte ani, nemulţumită că nu citeşte bine. Pe femeie o lasă nervii repede şi ameninţă toată clasa:

În viaţa mea de dascăl de 30 de ani nu am văzut copii mai prost educaţi. Repet ce am zis şi ieri. Cred că vă mut gura la ceafă!”

Înregistrarea a fost pusă la cale de părinţii unei fete care au aflat că elevii sunt traumatizaţi. Copila suferea cumplit...

Îmi povestea că întotdeauna le spune la naiba, să vă duceţi la dracuA avut dureri de cap de am mers şi la Urgenţă cu ea. Se trezea noaptea din somn şi plângea că o doare capul, că nu mai poate. Ea era cu gândul că vine la şcoală. Până când a spus: Vă rog nu mă mai duceţi la şcoală!”, a povestit Sorin Gherman, tatăl fetei.

Părinţii au făcut plângere la Inspectoratul Școlar şi doi dintre ei şi-au retras copiii de la Liceul de Muzică. Învăţătoarea a refuzat să dea ochii cu familiile elevilor, dar i-a explicat directorului de ce a fost nervoasă.

Conducerea şcolii a monitorizat-o pe doamna profesoară şi nu doar oficial, am fost şi inopinat, la jumătatea orei, şi nu a fost cazul de un aşa comportament. Doamna a spus că a avut probleme destul de grave familiale. Asta nu îi dă niciun drept să folosească cuvintele sau ce a folosit”, a declarat Vasile Sândean, directorul Liceului de Muzică „Sigismund Todiță” din Cluj-Napoca.

Inspectorii şcolari o vor audia pe învăţătoare şi pe părinţii care au reclamat-o, apoi vor anunţa dacă o sancţionează.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri