Învățător și șofer de peste 15 ani

Data publicării:
profesor bulzesti

Însă, în curând, Dacia profesorului va fi neîncăpătoare, deoarece de la anul opt copii vor veni la școală. Singura soluție ar fi ca învățătorul să primească un microbuz de la Inspectoratul Școlar.

Copiii îi ies în întâmpinare dascălului în fiecare dimineață și împreună merg la școală.

„La opt fără un sfert plec de acasă. Dacă mai primesc vreun telefon mai fac cumpărături pentru oamenii din zonă, și pe urmă iau copilașii. Mergem la școală, facem ore până la 1 fără 10 și pe urmă ne întoarcem acasă”, a povestit învățătorul, care spune că dacă nu ar putea el să îi ducă la școală probabil că unii părinți nu ar avea cu ce alt mijloc de transport să îi trimită la ore.

Părinții îi sunt recunoscători dascălului. Fără el, copiii nu ar avea cu ce să ajungă la școală.

În comuna Bulzești există doar școală primară. Doi dintre cei cinci copii care învață acolo sunt la clasa pregătitoare, doi în clasa a II-a și unul în clasa a III-a.

Totuși, de la anul, școala primară din Bulzești va avea opt elevi, iar profesorul nu îi va mai putea aduce pe toți la școală. Viceprimarul comunei, Ioan Cristian Pavel, a explicat că din dicuțiile purtate de primar cu conducerea Inspectoratului Școlar, de la anul va fi pusă la dispoziția școlii un microbuz cu nouă locuri.

Acsente Leucean predă de 38 de ani și anul trecut în toamnă a fost decorat de Președinția României cu ordinul Meritul pentru învățământ în grad de cavaler. 


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri