Investiţie de 10.000 de euro în laboratoare universitare

Data publicării:
laboratoare

În cele două laboratoare noi destinate programului de informatică în limba germană vor studia 100 de studenţi de anul I şi II. Ei vor învăţa cele mai noi limbaje de programare pe calculatoare de ultimă generaţie.

„Foarte profitabil pentru noi, mai ales. Sigur, creează şi workshopuri pentru noi şi ne ajută,” spune un student.

„Noi spunem că nu e doar un proiect deosebit în România, ci chiar unic. Nu ştiu să existe o implicare şi o colaborare atât de strânsă între industrie şi universităţi,” declară Adrian Petruşel, decanul Facultaţii de Matematică şi Informatică UBB.

„Sălile acestea sunt gândite să fie multifuncţionale. Atât pentru ore de seminar, ore de laborator,” spune Christian Sacarea, responsabil de program.

Pe lânga aceste dotări, studenţii vor avea parte şi de alte beneficii precum internshipuri plătite, burse de studiu şi acces la programe de software şi calculatoare performante. În total, firmele contribuie anual cu 60.000 de euro pentru finanţarea programului.

„Suntem undeva la 140 de oameni aici în Cluj. Planul nostru pentru anul viitor este să avem 200. Aşa că facem multe angajări. Avem planuri mari în Cluj,” declară Oliver Oswald, CEO-ul unei companii IT.

„Cunoştinţele de limba germană sunt foarte căutate. În cadrul companiei noastre din 800 de angajaţi, 600 vorbesc limba germană,” susţine Daniel Metz, CEO-ul unei companii IT.

Locuri de muncă în zonă sunt destule pentru absolvenţii domeniilor IT, mai ales că de anul viitor unul dintre cei mai mari producători auto din lume îşi va deschide la Cluj-Napoca un punct de lucru unde vor fi proiectate sisteme avansate de asistenţă la condus.

Ne gândim să investim în următorii doi ani mai mult de un milion de euro aici şi este o investiţie care va creşte pe parcurs,” spune Malte Radmann, CEO-ul unei companii din industria auto.

Modulul de studiu informatică - limba germană a fost deschis în 2014. Reprezentanţii universităţii Babeş-Bolyai spun că pe viitor îşi doresc să inaugureze şi un program masteral pe aceaşi structură.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri