Iohannis despre plagiate: verdictele recente, un prim pas și nu trebuie să fie unicul

Data publicării:
iohannis la ue

 

''Este un prim pas, dar, în mod cert, nu trebuie, nu poate să fie unicul. Lucrările de licență, tezele de masterat, dar și lucrările din timpul anilor de studiu ar trebui, la rândul lor, să respecte o serie de norme clare, aplicate în mod consecvent în practica din mediul universitar. Astfel, am putea preveni "cultura plagiatului" încă din primii ani. Vă asigur de întregul meu sprijin în a readuce corectitudinea și valoarea în mediul academic, sub toate aspectele sale,'' a mai spus șeful statului în deschiderea Organizației Forumurilor Studențești.

Klaus Iohannis a salutat realizarea pentru prima oară a unei evaluări a școlilor doctorale, deși a adăugat că nu înțelege exact de ce a trebuit să așteptăm cinci ani de la promulgarea Legii educației pentru a demara acest proces.

Șeful statului a mai spus că Ministerul Educației trebuie să găsească cele mai bune instrumente pentru a asigura corectitudinea și calitatea acestui proces. ''Este în interesul nostru, al tuturor, ca sistemul de învățământ superior românesc să fie deasupra oricăror îndoieli privind calitatea și integritatea sa''.

 Citiți discursul integral AICI

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri