Peste jumătate dintre şcolile din Bucureşti nu au avize ISU

Data actualizării: Data publicării:
elev la scoala_digi24

În Bucureşti există 919 clădiri care aparţin instituţiilor de învăţământ de stat. Cu doar 4 zile înaintea începerii noului an şcolar, 544 dintre acestea nu au autorizaţii de securitate în caz de incendiu, a declarat purtătorul de cuvânt al ISMB, Marian Banu, pentru Agerpres.

elev la scoala_digi24

Din punctul de vedere al situației existenței autorizațiilor de securitate la incendiu, din cele 919 clădiri pentru învățământul de stat sunt autorizate numai 37. Un număr de 338 clădiri nu necesită obținerea autorizației. Un total de 544 de clădiri nu sunt autorizate. În momentul de față sunt depuse documentațiile pentru autorizare pentru aproximativ 120 unități de învățământ cu clădirile aferente. Situația este la fel pentru învățământul particular, majoritatea unităților de învățământ particular nu sunt autorizate ISU. Această problemă va fi discutată în zilele următoare de reprezentanții autorităților locale și cu reprezentanții ISU pentru că se pune problema unei expertize și a unui studiu foarte serios făcut de către cei care sunt experți în acest domeniu", a declarat Marian Banu.

El a adăugat că 24 de unități școlare din București nu au primit încă autorizații sanitare şi că 57 de cabinete medicale nu au medic.

Referindu-se la cadrele didactice, Marian Banu a spus că, în momentul de față, în București, sunt 16.553 de catedre. Acestea sunt ocupate de 13.519 titulari, 1.594 suplinitori și 717 pensionari sau personal necalificat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri