ISU verifică școlile din Capitală

Data publicării:
isu

În şcolile din Bucureşti şi din Ilfov militarii ISU au vrut să se convingă că fiecare angajat al unităţii de învăţământ ştie ce are de făcut.

„Sunt săgeţi, că se uită în general după săgeţi spre ieşire, avem 20 de săgeţi, apoi planurile de evacuare şi în caz de incendiu şi în caz de cutremur. Uşile pot fi deschise amândouă foarte uşor”, a spus George Laurenţiu Radu, directorul unei şcoli.

Unii elevi știu ce trebuie să facă: „Evacuez clădirea care este în flăcări, îmi iau familia şi să fug. (Dacă sunt la școlală, n.r.) Mă aşez sub bancă şi aş striga să se bage toţi să nu cadă ceva să îi lovească”.

În cele aproape 220 de şcoli verificate anul acesta, pompierii au găsit peste 1.000 de nereguli şi au dat amenzi de peste 420.000 de lei.

(Neregulile, n.r.) Au constat în lipsa planului de evacuare sau amplasarea stingătoarelor în locuri necorespunzătoare sau căi de evacuare obturate de anumite materiale depozitate”, a spus Marin Adrian, reprezentant al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dealul Spirii București-Ilfov (ISUBIF).

În cele 52 de unităţi sanitare verificate în Bucureşti de la începutul anului, pompierii au descoperit alte aproape 700 de nereguli. La nivel naţional, doar în ultima lună, controalele făcute în cluburi, malluri sau cinematografe s-au lăsat cu amenzi de peste cinci milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri