Jurnaliștii Digi24, la Gala Premiilor Facultății de Jurnalism

Data publicării:
foto bun

Studenţii Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării au primit sfaturi despre meseria pe care şi-au ales-o, inclusiv din partea realizatorilor Digi24.

„Eu am absolvit în 1996, undeva în paleoistoria FJSC, pe vremea când te duceai să faci practică în redacţie fără să te trimită cineva şi când profii te trimiteau la bibliotecă. Cel mai important lucru pe care poţi să îl spui unor tineri care te întreabă cum poţi deveni un bun jurnalist - răspunsul e prin ceea ce eu numesc bagaj, toate acele lucruri pe care le acumulezi citind cărţi, văzând filme şi mai ales fiind foarte deschis la tot ce se întâmplă în jurul tău”, a declarat Tudor Mușat, jurnalist Digi24.

Cristian Tudor Popescu spune că astfel de întâlniri, cu profesioniştii din domeniu, sunt extrem de utile pentru viitorii jurnalişti.

„Ca să aibă o viziune mai exactă asupra dezastrului care îi aşteaptă la ieşirea din facultate... 90% din ce învaţă în facultate nu le va folosi în meserie şi ca să ştie cum arată gazetăria reală, sălbatică, de ring, de junglă”, spune Cristian Tudor Popescu.

„E important pentru mulţi dintre cei care sunt tineri şi vin aici să îi cunoască pe oameni ca Cristian Tudor Popescu, dar e la fel de important şi pentru noi, pentru mine, să îi văd pe tinerii care ar putea deveni jurnalişti. Foarte puţini din cei ce termină jurnalismul la stat chiar ajung jurnalişti”, subliniază Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24.

Ioana Tătaru, studentă în anul I, consideră că poate avea foarte multe de învățat de la foștii studenți ai Facultății de Jurnalism.

„Pot să ne dea din experiența lor, să ne explice exact cum stă treaba, nu ce vedem noi la televizor sau ce citim”, arată un alt student.

„Împlinim 10 ani, respectiv 60 de ediţii şi peste 60 de invitaţi la serile FJSC, sunt modele de profesionalism. Este nevoie de modele, de o apropiere şi o întărire a relaţiei între universități şi mediul profesional şi atunci aceşti oameni din publicitate, media, jurnalism vin să ofere modele de reuşită profesională”, arată Antonio Momoc, conferențiar universitar la Facultatea de Jurnalism și Știintele Comunicării, organizator al „Serilor FJSC”.

Toţi foştii absolvenţi facultăţii, invitaţii până acum să le vorbească viitorilor jurnalişti, au fost recompensaţi cu premii la această ediţie a Galei Serilor FJSC.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri