K. Iohannis: Nu e uşor să se cheltuie cu folos 6% din PIB pentru educaţie

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis declaratie cotroceni presidency

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că studenţii au cerut ca România să aloce 6% din PIB pentru domeniul educaţiei în 2017, ceea ce "pur teoretic" se poate face, dar practic există o problemă în acest moment în a cheltui "cu folos" banii.

klaus iohannis declaratie cotroceni presidency

"Am avut o discuţie cu studenţi care mi-au spus că obligatoriu la anul trebuie să avem 6% din PIB pentru învăţământ. Pur teoretic, cred că se poate, dar practic sunt convins că nu se poate. Nu că nu se pot aloca, nu se pot cheltui, fiindcă e uşor să cheltui 100 de lei sau 1.000 de lei sau 1 milion, dar când se cheltuie 6% cu folos - nota bene, nu doar bani aruncaţi degeaba - nu e uşor deloc", a spus preşedintele, care a participat la o dezbatere la Târgu-Jiu pe tema administraţiei din România.

Şeful statului a spus că "ar fi păcat" ca banii să fie folosiţi "nechibzuit", iar statul trebuie să judece mai bine la ce sunt folosite fondurile. Scopul, consideră Iohannis, este ca şi dascălii să fie mulţumiţi, dar în primul rând elevii şi studenţii să aibă o educaţie bună la finalul studiilor.

"Cel mai important obiectiv este ca tânărul atunci când termină şcoala, indiferent la ce nivel, să fie pregătit pentru piaţa muncii şi pentru viaţă", a explicat el.

Iohannis a adăugat că obiectivul final este ca noiile generaţii să fie mai bine educate decât cele din prezent.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri