Klaus Iohannis: Școala românească trebuie repusă pe picioare

Data publicării:
IOHANNIS UNIVERSIADA crop

Klaus Iohannis a participat la ceremonia lansării oficiale a proiectului „Candidatura României pentru Universiada de Vară 2021”, în cadrul căreia a arătat că „participarea la competiţiile sportive presupune muncă asiduă şi perseverentă, disciplină şi rigurozitate, fair-play, respectarea regulilor jocurilor, şi pe acelaşi principiu se poate clădi şi un alt mod de a face politică”.

Sunt dascăl de profesie şi ştiu că şcoala românească trebuie repusă pe picioare. Trebuie să admitem că învăţământul universitar şi sportul de performanţă sunt în suferinţă în România de astăzi, iar un astfel de eveniment este un bun prilej de regândire a priorităţilor de investiţii în aceste domenii”, a arătat preşedintele Iohannis.

El a precizat că o competiţie sportivă internaţională, organizată în România, ar însemna beneficii economice şi sociale, capital de imagine, investiţii şi încurajarea turismului, dar în acelaşi timp ar însemna, prin participarea atâtor sportivi universitari, recunoaşterea şi răsplătirea valorii, muncii şi dedicaţiei.

Iniţiativa dumneavoastră oferă cadrul de a repune în discuţie, într-un mod serios şi angajant, teme precum prezenţa sportului în şcoala românească, activitatea fizică şi un mod de viaţă echilibrat. Între gradul de sănătate al tinerilor şi bunăstarea naţională există, fără îndoială, o legătură directă”, a ţinut să menţioneze Iohannis.

Şeful statului a menţionat, în finalul discursului său, că are convingerea că „România are forţa, capacitatea şi determinarea necesare de a organiza mari evenimente sportive”.

La lansarea oficială a candidaturii României pentru desfăşurarea Universiadei de Vară 2021 în ţara noastră au participat ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, Andreea Răducanu, Mihai Covaliu, Alin Petrache, preşedintele Comitetului Olimpic Român, şi ministrul Educaţiei, Mihai Cimpeanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri