La o școală privată de prestigiu din Anglia se folosesc manuale digitale create de români 

Data publicării:
copii elevi calculator getty-1

În România, textele și imaginile din manualul digital sunt identice cu cele din manualul tipărit, la finalul căruia se află și CD-ul cu lecțiile trecute în format electronic. De asemenea, există și câteva tipuri de exerciții unde, în loc de stilou, copiii bifează cu mouse-ul varianta corectă.

Și Cristian Dinu, co-fondatorul companiei Learn Forward, face manuale digitale, însă sunt mult mai complexe de atât.

„Ca profesor, pot de exemplu să controlez navigația pe calculatoarele elevilor. Apăs pe un buton și toți din clasă vin la aceeași pagină cu mine”, a precizat Cristian Dinu.

Dacă vreunul dintre elevi se duce să vadă ceva pe Facebook sau în altă parte, imediat profesorul este anunțat.

Mai sunt și alte funcții. De exemplu, profesorul vede în timp real ce scriu elevii săi și poate să completeze manualul cu fișiere audio sau video în funcție de nivelul clasei la care predă.

Cu acest tip de manuale, Cristian Dinu a participat la licitația din 2014 organizată de Ministerul Educației, însă au existat doar doi câștigători, abonați la contractele cu statul român. Prin urmare, toți ceilalți participanți, inclusiv Cristian, au depus contestații.

„Au încercat prima oară să forțeze o cifră de afaceri extraordinar de mare, la care au renunțat în urma presiunilor externe”, a subliniat co-fondatorul Learn Forward, Cristian Dinu.

Câteva luni mai târziu, Cristian Dinu reușea să semneze contracte pentru manuale digitale cu mai multe instituții de învățământ din Marea Britanie, dintre care cea mai cunoscută este Eton College. Școala privată a fost înființată acum 600 de ani și, de-a lungul timpului, aici au învățat 17 prim-miniștrii ai Marii Britanii, dar și prinții Harry și William. Soluțiile tehnice propuse și acceptate de cei de la Eton sunt același pe care Ministerul Educației din România le-a refuzat.

„În mod foarte straniu, departamentul de Religie este cel care folosește cel mai mult manualele noastre digitale. Am mai făcut un modul pentru Economie, unul pentru Istorie și câteva experimente pentru matematică”, a declarat Cristian Dinu.

Compania lui Cristian Dinu are șase angajați și divizia din Marea Britanie a avut o cifră de afaceri de 150.000 de euro. 

Citiți și:

Solomon Marcus: „Este o alianţă în rău între manuale şi profesori. Elevii, de îndată ce trec pragul şcolii, intră într-o stare de încordare”

Reforma în Educație, atacată de Academia Română. Reacția ministrului Adrian Curaj

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri