Lecții cu urlete și amenințări, la clasa I. Șeful ISJ Neamț: „Este o situație gravă!”

Data publicării:
scoala din horia

Un grup de inspectori şcolari a fost trimis imediat în localitatea Horia pentru a face verificări.

Viorel Stan, şeful ISJ Neamţ: „Din păcate, tonul folosit și limbajul nu are (sic!) nicio legătură cu ceea ce se numește un sistem de calitate în învățământ. (...) Situația, așa cum este prezentată acum brut, este o situație gravă, ceea ce va duce în final, posibil, până la excluderea doamnei din învățământ”.

Consiliul de administraţie al şcolii s-a întrunit deja şi a decis formarea unei comisii de anchetă. Directoarea şcolii nu-şi poate explica ce s-a întamplat. Învăţătoarea are peste 30 de ani vechime în învăţământ, iar de şase ani le predă copiilor din localitatea Horia.

Ramona Munteanu, directoarea şcolii „Carmen Sylva” din Horia, jud. Neamţ: „Luăm declarații de la dna învățătoare, de la părinții care au făcut publice aceste înregistrări, de la ceilalți părinți din clasă, încercăm să vorbim și cu copiii, deși ei sunt cam mici, clasa I, dar pot să ne spună ce s-a întâmplat”.

În cazul în care se va dovedi că învăţătoarea este vinovată, cadrul didactic riscă suspendarea sau chiar la excluderea din învăţământ. Contactată telefonic, ea nu a dorit să comenteze cele întâmplate.

Înregistrare cu impact emoțional:

 „Mai taci o dată, că te ia mama dracului!! Tu n-ai auzit ce-am pus eu? Tu faci aici ce zic eu!"

„Dacă nu ai răbdare, vin la tine şi te strâng de gat, acuma, că nu mai pot!"

„Băi, sunteti proşti cu P mare! Pe primul rând trebuia să scrieţi MA-MA. El a scris U-ANA! O cheamă Oana, cu O!”

Faci ce zic eu, că nici eu nu fac ce vreau eu, că dacă aş face ce vreau eu, ori te-aş omorî pe tine, ori n-aş mai veni în clasa asta”.

„Jumătate de clasă nu-i atentă la mine, da' duceţi-vă naibii! Băi, în timp ce vorbesc urât, taci!"

„Ridici capul aşa, la mine la tablă!” 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri