Lecţii moderne, dar nu la şcoală

Data publicării:
lectii

Andrei va începe în curând clasa a III-a, dar a avut parte de lecţii online încă din primele zile de şcoala.

Platforma gratuită, care include ore de limba română şi matematică, concepute atractiv, este creaţia unei firme de IT din Târgu Mureş.

Dan Maşca, director firmă IT: „Am făcut treaba aceasta ca să arătăm celor din comunitate, că se poate face, fără să mai aşteptăm de la Bucureşti manuale alternative când le putem face noi”.

Şi la Iaşi, aproape 40 de copii învaţă de câteva luni, tot gratuit, limbaje de programare. Cursurile au loc la sediul unei companii IT.

Cristian e clasa a treia, dar deja poate pune în practică noţiuni pe care le-ar fi învăţat abia la liceu.

Cristian Gavrilean: „Eu am descoperit calculatorul de când aveam 5 sau 6 ani şi am început să mă joc nişte jocuri care îmi plăceau, dar după aia am descoperit că pot să fac şi altceva cu el şi am vrut să vin să învăţ programare. Dacă rămân doar cu orele de la şcoală nu o să ajung nicăieri, părerea mea. Şi de asta vreau să aprofundez cât mai mult aici. Să pot să fac un viitor din programare”.

Ramona Popa, specialist resurse umane: „Cu cei mici am început cu o platformă mult mai uşoară, prin joacă, cu Angry Birds, cu cei mai mari am intrat în limbaje de programare şi mentorii se ocupă de asta. Învaţă html”.

Daniel Leon, programator: „Vrem să fie activi în ceea ce fac, să interacţioneze, să poată să rezolve probleme fără să fie supuşi la riscul că cineva va veni şi le va spune că greşesc, că există note”.

La nivel naţional există aproximativ 25 de astfel de cursuri gratuite de programare oferite de către angajaţii din companiile IT.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri