Liceul declarat "Şcoală Europeană", unde nu a luat nimeni bacalaureatul

Data publicării:
examen bacalaureat 2014 mediafax-3

41 de elevi au susţinut anul acesta bacalaureatul la Liceul Tehnologic din Baia de Fier, judeţul Gorj, dar nici măcar unul nu a reuşit să promoveze examenul.

Mădălina Ciolan a obţinut media 3,78, iar explicaţia tinerei este dezarmantă. Întrebată dacă profesorii nu i-au învăţat pe elevi suficient la clasă, fata răspunde: „Ba da, dar nu prea ne-am dus noi. Vreau să mă înscriu la o postliceală şi până atunci sper să iau şi bac-ul”.

Conducerea şcolii pune rezultatele dezastruoase de la bacalaureat pe seama faptului că, până acum doi ani, liceul a avut un singur profil - Mecanică - iar elevii buni au preferat să se înscrie la alte unităţi de învăţământ.

„Ne aşteptam la aceste rezultate pentru că ştiam că este o serie slabă, o promoţie slabă. S-a făcut o singură clasă cu rămăşiţele din zonă şi asta este problema”, a explicat Dana Turbăceanu, director adjunct la liceul din Baia de Fier.

Conducerea inspectoratului promite că va analiza situaţia, la fel ca în fiecare an. Nimic însă despre măsuri concrete. „Întotdeauna ne-am organizat altfel în funcţie de aceste rezultate, adică am căutat, nu au trecut neobservate şi evaluarea de aceea există în orice proces de învăţământ”, spune Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar din Gorj.

În Gorj, 53,5% dintre elevi au promovat bacalaureatul, mult sub media naţională de 66,41%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri