Liviu Pop: Baronii manualelor au anual undeva peste 100 de milioane euro

Data publicării:
liviu pop
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Educației, Liviu Pop, spune că „baronii manualelor” obțin anual pe zona de auxiliare „undeva peste 100 de milioane de euro”, potrivit Agerpres.

liviu pop
Foto: Inquam Photos

Baronii manualelor, care, așa cum am spus, în zona aceasta a auxiliarelor au anual — se vehiculează — undeva peste 100 de milioane de euro. Nu știu câți dintre acești bani sunt fiscalizați și în buzunarele cui ajung. Numai auxiliare. Banii gri către negru. Trist este că în spatele acestor baroni ai manualelor, care încasează venituri foarte mari și au averi colosale unii dintre ei, suferă elevii acestei țări și noi nu avem nici bani la bugetul de stat ca să putem asigura gratuitate educației — și nu numai, și a sănătății, eu vorbesc acum de educație”, a spus ministrul la Antena 3.

Este o miză financiară și eu cred, intuiesc că o parte dintre atacurile pe care le-am suportat zilele acestea sunt și din zona aceasta. Nu am cum să dovedesc, intuiesc și voi face public la momentul respectiv și toate editurile care au fost notificate și toate editurile care niciodată nu au participat la licitație de manuale — mare atenție!—, dar totdeauna s-au dus la vânzări de auxiliare”, a adăugat Pop.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri