Liviu Pop, despre manualul de sport: Ce ministru poate să oprească o licitație în curs?

Data actualizării: Data publicării:
liviu pop_govro

Ministrul Educației, Liviu Pop, susține că licitația pentru manualele școlare, inclusiv pentru cel de sport, a fost demarată înainte de a-și prelua mandatul, procedura neputând fi oprită.

"E o procedură de licitație pe care am moștenit-o în momentul în care am devenit ministru al Educației și un ordin de anul trecut, dat de Guvernul tehnocrat, privind programul cadru pentru gimnaziu. Ce ministru poate să oprească licitația în curs, în condițiile în care licitația e făcută pe un articol din Legea educației naționale? Este un drept fundamental al fiecărui elev să beneficieze de manuale gratuite din partea statului român. Licitația se va finaliza în 7 sau 10 august. (...) Eu nu pot opri o licitație", a afirmat Liviu Pop, la un post de televiziune, citat de Agerpres.

Ministrul a mai menționat că "aproape 15% dintre profesorii care predau astăzi educație fizică și sport sunt necalificați".

"Facem 30 de minute de sport, dar cum facem? Știm să facem cu toții? (...) Eu, ca dascăl, știu un singur lucru: că anatomia (n.r. elevii) o fac în clasa a VII-a și încep în clasa a V-a să facă încălzirea gambelor, articulațiilor, elemente de anatomie pe care copilul nu le are. Cred că, având un număr foarte mare de profesori necalificați, aceștia nu au capacitatea să predea ora de educație fizică și sport corect. În plus, cred că foarte mulți părinți au de învățat din acest manual. În rest, cred că lucrare de control și ce am auzit în spațiul public și eu cred că e o glumă", a spus Pop.

Referindu-se la afirmația premierului Tudose potrivit căreia manualul de sport este o glumă, Pop a explicat că prim-ministrul știe că nu se poate opri o licitație și că manualul de sport, "dacă e o glumă pe care am moștenit-o, e o glumă pe care am moștenit-o".

El a subliniat că experții au decis programele școlare și nu cei din minister.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri