Manuale școlare cu greșeli

Data publicării:
manuale cu greseli 20 08 2015 captura

Aici eu am corectat „84+m=45”. Deci aduni m-ul la 84 şi dă mai puţin. Este o greşeală flagrantă.

Eroarea a fost descoperită de Gabriela Barbu în manualul de matematică de clasa I după care a învăţat fiul ei în anul şcolar precedent. Şi nu e singura ei nemulţumire

Gabriela Barbu, părinte: Matematica e un fel de ghiveci. În tot manualul dacă vă uitaţi sunt tot organe de oameni. Tot, tot manualul de plin de ficat şi pancreas.

Părinţii spun că şi unele formulări din manualele după care învaţă copiii sunt cel puţin neinspirate.

Cristina Grigore, preşedintele Fundaţiei Părinţi Clujeni: Vinul este rece, nu mai vreau vin, mai e vin?! Adică ne duce pe ideea de consum de substanţe.

Maricica şi Cecilia cer cinci mici”. Mă gândeam că era mai simplu ca Maricica şi Cecilia dacă tot cereau ceva puteau să ceară nuci pentru că e un aliment foarte sănătos.

Şi profesorii sunt nemulţumiţi de manualele după care predau - spun că acestea nu sunt deloc atractive pentru elevi.

Viorel Dolha, preşedintele Asociaţiei Generale a Învăţătorilor: Dacă într-un manual, acum noi găsim o eroare sau o varintă mai bună, mai eficientă pentru copii se zice că nu avem voie să o schimbăm 15 ani.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: În momentul de faţă, manualul şcolar este privit ca un bun de oricare altă natură. Cu alte cuvinte, poate să câştige un manual de nota 5 în faţa un manual de nota 9 pentru simplul fapt că este cu un leu mai ieftin, ceea ce nu este corect şi nu trebuie să se mai întâmple.

Ministrul Educatiei promite ca toate problemele cărţilor şcolare vor fi rezolvate printr-o viitoare lege a manualului, care ar urma să fie adoptată cât mai rapid, poate chiar printr-o Ordonanţă de urgenţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri