Metodă antichiul: Directorul unui liceu a pus vaselină pe gardul școlii

Data publicării:
gard cu vaselina

Exasperat de cele nu mai puţin de 1.800 de absenţe înregistrate în doar o lună, de când a început şcoala, directorul Colegiului Tehnic „Valeriu Branişte” din Lugoj a luat tuburile cu vaselină şi le-a împrăştiat pe gardul şcolii. Măsura nu pare să-i sperie totuşi pe elevi, care se gândesc deja la alte metode de chiul.

Nu cred că am pus în pericol sănătatea elevilor punând vaselină pe gard, nu cred că am pus în pericol sănătatea profesorilor, ci tocmai am vrut să descurajăm această cale de ieşire din şcoală”, spune directorul.

Metoda pare să funcționeze în cazul unor elevi.

Acum nu mai sărim ca ne murdărim pantalonii și hainele, cum adică, dăm bani și ne murdărim de vaselină?”, spune un elev.

Potrivit conducerii colegiului, dintre cele 1.800 de absențe, doar 680 au fost motivate.

Inspectoratul școlar Timiș analizează măsura. Prima impresie nu e însă favorabilă. „Faptul că este uns un gard cu vaselină nu înseamnă că până la urmă îi va opri şi nu este o metodă normală, corectă, care să ducă la rezolvarea unei probleme”, spune Aura Danielescu, inspector școlar general la IPJ Timiş.

În următoarele zile, conducerea inspectoratului școlar va decide dacă măsura luată de directorul școlii din Lugoj poate fi folosită în continuare. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri