Ministrul Comunicațiilor: În general, populația este analfabetă digital

Data publicării:
PC, calculator, desktop_GettyImages-56113777
Foto: Gulliver/Getty Images

Populația generală a României, în momentul de față, este analfabetă digital, iar statul trebuie să se oprească din a mai fi cea mai slabă verigă din sistem, partea care aduce cele mai multe întârzieri în activitatea economică, spune ministrul Comunicațiilor, Augustin Jianu.


PC calculator desktop GettyImages-56113777

"Deși avem printre cele mai mari viteze pentru acces la internet din Europa și poate chiar din lume - stăm cu siguranță mai bine ca americanii - gradul de penetrare este foarte mic. Deși avem foarte mulți experți buni în IT și Comunicații, numărul lor este destul de mic raportat la populația generală. Populația generală a României, în momentul de față, este analfabetă digital", a arătat ministrul, potrivit Profit.ro.

El a arătat că, din acest motiv, va fi lansat un proiect de "alfabetizare" la nivelul generației tinere, dar și al profesorilor și al părinților, și va fi înființată o Agenție pentru Cloud și Servicii Digitale. "La copii este ceva nativ, se nasc cu asta, la vârsta de trei ani se pot descurca cu o tableta în mână. Trebuie facut însă ceva și pentru profesori și părinți. Părinții vad internetul într-o manieră ciudată. De la o anumită categorie de vârstă, anumite subiecte devin marginale", a punctat ministrul de resort. Ministrul a arătat totodată că numeroase companii vor face pasul spre economia digitală, dar că și statul trebuie să evolueze în aceeași direcție. "Și statul are un rol. Piața nu poate să se miște în ritmul și viteza pe care tehnologia digitală le oferă dacă statul nu face și el schimbarea. Statul trebuie să se oprească din a mai fi cea mai slabă verigă din sistem, partea care aduce cele mai multe întârzieri în activitatea economică", a apreciat ministrul, precizând că va exista o concentrare din acest punct de vedere asupra administrației publice. ”Noi, ca guvern de stânga, privim din perspectiva cetățeanului. Dacă în sectorul privat, lucrurile sunt pe un făgaș, trebuie să ne concentrăm mai ales pe cetățeni și pe administrația publică”, a declarat ministrul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri