Ministrul Educaţiei despre cazul elevului de la Vaslui: A fost o abordare neinspirată

Data publicării:
Adrian Curaj ministrul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice agerpres 8280563

 

FOTO Agerpres

"Școala trebuie să informeze, dar are și rolul de a-l face pe om să fie. Trebuie să avem foarte mare grijă în dorința de a transmite componenta de a ști, să nu o ignori pe cea de a fi. Mai pot fi situații nu prea inspirate, dar am încredere că inspectoratele școlare veghează, că școlile ar trebui să își dezvolte mecanismele interne de asigurare a calității. (...) Nu am văzut filmul. Probabil intenția educatorului a fost să informeze, dar a fost o abordare neinspirată referitor la emoțiile elevilor și atunci pot avea un impact emoțional nepotrivit și, la sfârșit, nu există un obiect educațional, ci unul informațional. În școală trebuie să avem grijă de obiecte educaționale', a menționat Adrian Curaj.

El a mai spus că toate materialele folosite în școli sunt didactice, dar profesorul trebuie să le selecteze pe cele care au valoare.

Un elev de clasa a XI-a de la Liceul 'Emil Racoviță' din Vaslui a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Vaslui după ce i s-a făcut rău la ora de religie, unde profesorul a prezentat un film în care se arătau imagini despre întreruperea de sarcină, intitulat 'Strigătul mut'. El a fost transportat la spital, după care s-a întors la școală, unde a discutat cu psihologul.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri