Ministrul Educației: Fără analize la înscrierea elevilor în noul an școlar

Data publicării:
OMXK9175 ovidiu micsik-inquamphotos.com

FOTO: inquamphotos.com

Ministrul a explicat că părinții erau nevoiți să achite costuri nejustificate, ce ajungeau la circa 70 de lei și, în plus, așteptau între trei și cinci zile pentru rezultate.

„Aceste lucruri au fost eliminate, deoarece nu sunt examene obligatorii decât în cazul în care medicul de familie are suspiciuni de boală și solicită efectuarea acestor analize. La exudatul nazal erau evidențiați spre exemplu streptococi, care sunt în mod natural prezenți și care nu periclitau sănătatea elevului. Părinții intrau în panică și dădeau antibiotice copiilor. Așa scădea imunitatea organismului”, a detaliat ministrul Educației, prezent la evenimentul prilejuit de implementarea în sectorul 3 a programului "eCatalog".

Sorin Cîmpeanu a anunțat că va transmite către toate Inspectoratele școlare din țară o notă de informare, pentru ca toate cele 7.000 de școli din România să cunoască noile prevederi de înscriere a copiilor în noul an de învățământ 2015 - 2016.

„În foarte multe școli s-a făcut exces de zel și s-au cerut lucruri care nu sunt necesare. Toate acestea sunt reglementate prin ordin de ministru. Singurii care vor avea mai mult de lucru vor fi medicii care vor trebui să completeze adeverința medicală cu istoricul de sănătate a copilului. Elevii și părinții vor scuti timp și vor scuti bani”, a argumentat Cîmpeanu. El a adăugat că situațiile de „exces de zel” trebuie raportate la inspectoratele școlare de care aparțin școlile în cauză. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri