Ministrul Educației: Nu o să avem timp să finalizăm multe lucruri. Mi-e frică de experimente neterminate

Data publicării:
curaj 1

„Nu o să avem timp să finalizăm multe lucruri, dar atunci când am lucrat la Strategia de învățământ și viziunea de educație a României 2025, cu ani în urmă, am spus că ce nu poți face azi, pune semințe pentru viitor. Eu cred că dacă facem o treabă serioasă și punem semințe și avem grijă să fie udate până să ajungă pomi, cred că vom putea face lucruri frumoase. Mi-e frică de experimente neduse până la sfârșit. Sunt convins că există creativitate, inovare și inovație și capacitate suficientă să venim cu produse interesante pentru tinerii noștri”, a declarat, joi, în cadrul Galei Comunicații Mobile, ministrul Educației.

Potrivit oficialului, România are un capital natural ce poate permite dezvoltarea unor proiecte de tehnologie asimilate agriculturii.

„Asigurăm predictibilitate și avem un cadru curricular clar. Sunt pentru orice experiment consolidat cu tehnologie, cu soluții suficient de matur care apoi să se rostogolească în sistem. Cred foarte mult că operatorii pot veni împreună cu furnizorii de echipamente cu soluții software interesante. Soluțiile la cheie sunt superbe, dar aș vrea să văd unde și ce, cineva din România poate să contribuie. Cred că avem conectivitate foarte bună în România și poate fi îmbunătățită. Avem nevoie de servicii peste rețea și asta o știm cu toții că sunt importante și avem nevoie de aplicații consolidate care mai târziu să devină povești de succes. România are un capital natural extraordinar și în mai ales în zona de tehnologiilor ICT. Cred că dacă ne gândim și vom avea ca prioritate agricultură și tehnologie, asta se numește Agricultură 4.0. Cred că trasabilitatea produselor noastre, care sunt naturale, ne-ar duce și în zona aceasta de plasare mai sus pe lanțul de valoare adăugată. Agricultura 4.0 cred că va face spectacol în România”, a subliniat Curaj.

Reprezentanți ai autorităților, companii și jucători importanți din piața telecom din România participă, joi, la Gala Comunicații Mobile, eveniment ajuns la cea de-a 12-a ediție.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri