Ministrul Educaţiei: Organele de cercetare penală au fost sesizate cu privire la transferurile ilegale de elevi

Data publicării:
sorin cimpeanu

"Măsurile impuse de Ministerul Educaţiei şi aprobate de mine, în calitate de ministru, sunt anularea transferurilor aprobate cu încălcarea prevederilor legale, cercetarea disciplinară a membrilor Comisiei de admitere a ISJ Suceava - preşedintele comisiei, inspectorul general adjunct, precum şi ceilalţi 10 membri ai Comisiei - pentru încălcarea prevederilor legale privind transferul elevilor şi, a treia măsură, sesizarea organelor de cercetare penală privind săvârşirea unei posibile infracţiuni de abuz în serviciu", a spus Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, la Digi24.

"Din 386 de cereri aprobate, 38 îndeplinesc condiţia cu privire la media de admitere, alte 12 sunt cazuri de fraţi gemeni sau tripleţi, două sunt cereri de transfer la profil vocaţional, iar două cereri sunt susţinute cu documente medicale. În total, 54 de cereri aprobate cu justificare. Diferenţa până la 386, respectiv 332 de cereri, nu au justificare şi, pe cale de consecinţă, s-au dispus aceste trei măsuri", a completat ministrul Educaţiei.

Potrivit acestuia, Comisia judeţeană a introdus criterii suplimentare de departajare, fără a respecta normele legale, cum ar fi naveta mai facilă. "Aceste criterii au fost precizate doar la nivelul unui proces verbal", a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri