Neînțelegeri pe absențele elevilor bucureșteni 

Data publicării:
elevi maini lucrare jurnal pentru copii crop

Ultimele două dimineţi cu vreme rea au fost relaxate pentru elevii din Bucureşti. Mulţi liceeni au profitat că profesorii au primit indicaţii de la primarul general să nu pună absenţe şi au venit intenţionat mai târziu ca să scape de ore. Cum viscolul nu a fost mereu sursa întârzierilor, Inspectoratul Şcolar a revenit şi le-a transmis dascălilor că lipsa elevului de la oră trebuie notată şi motivată dacă este întemeiată. De mâine, însă, nu mai există indulgenţă.

Relaxaţi şi cu cafeaua în mână, zeci de elevi de la Liceul Tehnologic Dimitrie Gusti din Bucureşti au intrat la cursuri mult după ora 8, când a sunat clopoţelul. Ştiau că profesorii nu pun absenţe.

- Jumătate au întâziat, jumătate au venit.

- Cam cât au intârziat?

- Până la 9.30, cât au şi avut voie.

Tinerii au luat de bună indicaţia de luni a primarul general al Capitalei. Gabriela Firea a spus că elevii pot ajunge mai târziu, dacă viscolul este motivul întârzierii.

Cadrele didactice vor fi înţelegătoare şi nu vor pune absenţe în prima parte a zilei”, spunea luni Gabriela Firea.

Indicaţia primarului general apărea iniţial şi într-un document destinat directorilor, semnat de inspectorul şcolar general. Dar regulamentele şcolilor spun altceva: orice elev care lipseşte trebuie trecut absent în catalog.

Acea adresă iniţială nu a fost transmisă unităţilor de învăţământ. Dacă a ajuns, înseamnă că a fost un accident. Noi am trimis o adresă ieri dimineaţă către unităţile de învăţământ care a spus foarte clar: din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, elevii care vor întârzia la prima oră sau a a doua oră vor avea absenţe, dar aceste absenţe vor fi motivate”, spune Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bucureşti.

Doar că în şcoli lucrurile nu au fost clare. Mulţi profesori au respectat primele indicaţii.

Am acceptat ca elevii noştri să poată întârzia. Să nu punem absenţe la primele două ore ale zilei.

Cred că sunt tot aceiaşi somnoroşi ca de obicei”, spune Alexandru Constantinescu, directorul Liceului Spiru Haret din Bucureşti.

Elevii care au primit totuşi absenţe le vor putea motiva după ce profesorii discută cu părinţii ca să se asigure că vremea i-a făcut să lipsească de la ore. Iar vremea a făcut probleme şi astăzi. Ţurţuri mari atârnau de acoperişul Clubului Copiilor, exact în drumul elevilor de la Şcoala 130 din Bucureşti. Abia după ce aceştia au intrat la ore au curăţat pompierii streaşina.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri