Note mari, impozite mici. Părinţii olimpicilor din Băileşti nu plătesc taxe pe proprietate

Data publicării:
elevi


Mirela Mitrache este în clasa a opta la o școală din Băileşti. Este olimpică naţională la fizică şi de trei ani se luptă să rămână în topul elevilor excepționali. Mama sa recunoaşte că fata nu ar fi văzut marea dacă nu studia din greu. 

E o bucurie foarte mare pentru mine, pentru tată, pentru bunică, ajutorul din partea primăriei este substanţial, Mirela a fost a doua oară într-o tabară sponsorizată de primărie, probabil că eu nu aş fi avut posibilitatea să o trimit”, a spus Caselia Mitrache, mama elevei. 

Este foarte bine că ne sponsorizează şi ne ajută, este ca un impuls pentru noi, să ne trimită într-o tabără la mare”, a spus eleva Mirela Mitrache. 

Elevii sunt motivați și de părinții care, datorită lor, scapă de plata impozitului pe clădiri. Şi profesorii care pregătesc elevi olimpici pot scăpa de taxe.

„Sunt copii care vin suplimentar cîte două ore pe zi în plus faţă de orele cele şase la şcoală şi stau în acest laborator împreună cu mine şi muncim”, a spus Ştefana Văduva, profesor de biologie.

„Un copil care primeşte motivaţie este clar că va fi un copil care va da tot ce va putea pentru a obţine acel premiu, iar părinţii se bucură că acelui copil i s-a recunsocut valoarea”, a spus Gabriel Tică, directorul Liceului Teoretic Mihai Viteazul Băileşti. 

Ideea i-a venit primarului în 2009. Atunci erau aproape 20 de olimpici. Acum, oraşul se mândreşte cu peste 80 de elevi cu rezultate excelente. 

„Îi sprijinim în sensul de a-i scuti de impozit atât pe cel care face acest efort, dascălul, cât şi părintele care, ştim ce eforturi face să îşi susţină un copil în şcoală”, a spus Costel Pistriţ, primarul oraşului Băileşti. 

Impozitul perceput de administraţia locală pentru o locuinţă este, în medie, de o sută de lei pe an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri