„Nu te poţi numi om!” Învățătoarea agresivă are dosar penal

Data publicării:
Bronx School Stands Out
379693 02: Teacher Tina Cheuk of "Knowledge is Power Program" (KIPP) Academy grades students'' homework as they are off to lunch October 4, 2000 in The Bronx, New York. The Knowledge Is Power Program educates 200 middle-school students, mostly poor black and Latino neighborhood children, housed in a hallway on the fourth floor of a regular Bronx public schooI. Because of strict discipline where each student gets two hours of homework a night and a regular school day runs nine-and-a-half-hours, including Saturdays and throughout the summer, test scores are the highest in the Bronx. Governor George Bush of Texas, where another KIPP school is run, singled out KIPP for praise during his presidential debate against Vice President Al Gore. (Photo by Chris Hondros/Newsmakers)

Învăţătoarea agresivă de la Braşov este cercetată de poliţişti, după ce unul dintre părinţii copiilor a depus o plângere la Inspectoratul Judeţean de Poliţie, pentru purtare abuzivă. Oamenii legii au deschis un dosar penal, iar dascălul va fi chemat la audieri la Parchet. Între timp au apărut noi înregistrări cu învăţătoarea furioasă.

Dacă mama ta te-a lăsat slobod ca pe un maidanez, ca pe un câine, şi ştie bine că nu ştii să te comporţi, dar nu o interesează, ce faci tu acolo, aia e chiar problema familiei. O capră! Aşa să fie! Unde dracu' să găsesc cuvintele astea, că nu te poţi numi om! Nu te poţi numi om!” - așa se adresează învățătoarea unui elev, potrivit unei înregistrări.

Învăţătoarea din Braşov predă la clasa a doua şi este în învăţământ de 40 de ani.

Colegii din cadrul biroului de Investigaţii Criminale au deschis o investigaţie în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea faptei de purtare abuzivă”, spune Gabriela Dinu, purtător de cuvânt al IPJBraşov.

Unul dintre părinţi a reclamat comportamentul ei la Poliţie şi a decis, încă de săptămâna trecută, să participe la ore. Acesta povesteşte că învăţătoarea se comportă bine acum la cursuri.

M-a rugat frumos să îmi retrag plângerea de la poliţie şi îi e frică să iasă public să stea de vorbă cu presa”, spune Florin Bedners, cel care a făcut reclamația.

Atât directorul şcolii, cât şi învăţătoarea, care este cercetată în acest moment, au spus că nu vor să facă nicio declaraţie publică”, relatează Ruxandra Morar, reporter Digi24.

Femeia a susţinut în faţa comisiei de anchetă de la şcoală ca nu este vinovată şi că pe unele porţiuni din înregistrările audio nu este vocea ei. Părinţii o contrazic şi spun în plus că în total fi opt-nouă ore de înregistrare cu învăţătoarea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri