O elevă din București a fost grav rănită la o oră de sport care s-a desfășurat pe holul școlii

Data publicării:
duca

La ora de sport, eleva de 13 ani a căzut şi s-a lovit cu capul de cinemt. Şcoala I.G. Duca din Bucureşti, unde învaţă fata, nu are sală de sport, iar când vremea este rea, orele se ţin pe holul instituţiei.

Copilul a spus că a bruscat-o profesorul de sport, a obligat-o să facă acest salt. Bruscând-o, poate a încercat să o ajute. Am înteles că a căzut direct în cap pe ciment”, a spus Octav Fulger, tatăl fetei.

Alertată de profesorul de sport, conducerea şcolii a chemat ambulanţa care a dus-o pe fetiţă la Spitalul Bagdasar.

A prezentat un traumatism craniocerebral nivel 0, conştientă, echilibrată hemodinamic şi respirator”, a spus Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov.

A făcut nişte investigaţii medicale, a spus că nu ar fi ceva destul de grav”, a adăugat tatăl fetei.

Inspectoratul şcolar al Municipiului Bucureşti s-a autosesizat în acest caz şi a suspendat orele de sport de pe hol.

Va fi constituită o comisie de cercetare pentru a vedea cauzele, împrejurările şi evident a se stabili măsurile prevăzute în legislaţia actuală”, a declarat Marian Banu, purtătorul de cuvânt al ISMB.

De la începutul anului şcolar, adică din septembrie 2014, conducerea şcolii 146 a luat decizia ca orele de sport să se ţină pe hol pentru că nu exista o sală de sport specializată pentru astfel de activităţi. Oficialii Inspectoratului Şcolar spun că situaţia nu este singulară în Capitală. 7% dintre şcolile din Bucureşti au aceeaşi problemă.

Este inacceptabil, în ziua de astăzi, într-o şcoală din mijlocul Bucureştiului să faci ora de sport pe hol”, acuză un părinte.

În primăvara acestui an, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, promitea că în programa şcolară vor fi introduse patru ore de sport pe săptămână. Promisiune care nu a fost îndeplinită. Unul din motive ar putea fi tocmai lipsa sălilor de sport din şcoli.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri