O plimbare la mall, oportunitate pentru o lecție de fizică

Data publicării:
fizica la mall

Avem un sistem de angrenaj cu rotiţe. Dacă mişcă de o roată, ea le va mişca şi pe celelalte. Un astfel de sistem întâlnim şi la biciclete”, le explică elevilor organizatorul expoziției.

12 astfel de obiecte sunt expuse într-un centru comercial din Braşov. Ei vor putea astfel să înţeleagă cum se produce energia electrică, ce este efectul de domino sau cum funcţionează un scripete. Exponatele sunt realizate de un arhitect braşovean.

„Se pare că cea mai interesantă este catapulta, după reacția copiilor. Este o minge pe care o punem şi o aruncăm, deci învăţăm despre aruncare. Un alt exponat care le place copiilor foarte mult este ruleta şi dominoul, unde facem o reacţie în lanţ”, spune Ioana Bălaban, organizator expoziţie.

„Mie cel mai mult mi-a plăcut castelul cu domino şi mi-am dat seama că funcţionează când bagi bila cu greutate şi atunci se învârte şi cad lemnele”, spune un prichindel.

Eu am învăţat cum afectează magnetul o busolă si doi magneţi de acelaşi fel se resping, dar doi magneţi diferiţi se acceptă unul pe celălalt”, adaugă un micuț.

Dascălii care i-au însoţit pe copii spun că obiectele prezentate îi ajută foarte mult să înţeleagă lecţiile teoretice de la şcoală.

Noi mai vorbim la clasă, ne mai întâlnim cu câteva dintre aceste situaţii şi ei nu ştiau cum funcţionează. Este o expoziţie interactivă, a fost cel mai bun element pentru că pot să lucreze şi să vadă cum funcţionează aceste mici aparate”, spune Adriana Labeş, învăţător.

Expoziţia poate fi vizitată până pe 15 aprilie, între orele 11:00 şi 20:00. Un bilet de intrare costă 10 lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri