O profesoară din Drobeta-Turnu Severin, nominalizată la "Premiul Nobel pentru Educaţie"

Data publicării:
profesoara nobel 2

Cu aplauze şi lacrimi de emoţie. Aşa a fost primită de elevii săi profesoara de matematică de la Colegiul Traian, din Drobeta-Turnu Severin. La patru luni după ce a aplicat online pentru concursul "Global Teacher Prize", supranumit şi "Premiul Nobel pentru Educaţie", profesoara a primit vestea cea mare.

Am depus aplicația, o aplicație prin care trebuia să îmi demonstrez activitatea didactică, excelenţa de-a lungul timpului”, spune profesoara de matematică, Manuela Prajea.

Manuela Prajea lucrează în învăţământ de 25 de ani şi în tot acest timp a obţinut zeci de premii atât în ţară cât şi în străinătate.

„Pereţii din biroul doamnei profesor sunt tapetați cu diplome și medalii obținute în ultimii 10 ani. Cea cu care se mândrește cel mai mult este una din 2011, oferită de Statele Unite pentru excelență în educaţie”, relatează Manuela Rolea, reporter Digi24

În 2013 a primit titlul de "Profesorul anului" din partea Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, pentru merite excepţionale în pregătirea elevilor la matematică şi pentru "Contribuţia adusă la dezvoltarea activităţilor matematice".

Am 64 de premii internaționale, 133 de premii naționale și 420 de premii”, completeză profesoara.

Vestea că s-a înscris la concursul mondial pentru profesorul anului a fost primită cu surprindere şi bucurie de colegii profesoarei.

Se bucură de aprecierea copiilor și este foarte important”, spune Luisa Civitu, profesoară de limba franceză.

Este o distincție recunoscută la nivel mondial care îi aduce cinste și chiar mă bucur foarte mult”, spune o elevă.

Dacă va câştiga premiul de 1 milion de dolari, profesoara spune că îl vad dona liceului pe care îl conduce.

Sincer, mă aşteptam că dacă va obține acest premiu, să decidă să îi doneze școlii pentru că este o profesoară foarte implicată”, adaugă o altă elevă.

Concursul este organizat de o fundaţie din Emiratele Arabe. Câştigătorul, care va fi anunţat în martie, va primi premiul de la fostul preşedinte american Bill Clinton.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri