O școala gratuită de programare se deschide la București

Data publicării:
programare
Foto: Shutterstock

Școala gratuită de programare Academy+Plus, lansată acum trei ani la Cluj-Napoca, în parteneriat cu Ecole 42 din Paris, se deschide și la București, oferind 120 de locuri într-un proces educațional bazat pe practică.

programare
Foto: Shutterstock

Potrivit unui comunicat al Asociației Academy+Plus, după aproximativ șase - nouă luni, cursanții ajung la un nivel de specialist IT junior, „pregătire mai mult decât suficientă pentru a putea fi angajați”.

„Unică în peisajul educațional din România, Academy+Plus își propune să ofere tinerilor pasionați de informatică șansa de a deveni adevărați profesioniști. Iar asta fără profesori, fără cărți, gratuit și fără diplome, într-un proces educațional bazat pe un sistem de gamificare”, a precizat Daniela Bușcan, director de program, citată în comunicat.

Pentru a putea ocupa unul dintre cele 120 de locuri gratuite disponibile în București, fiecare candidat trebuie să treacă printr-un proces de selecție, împărțit în trei etape.

În prima etapă, candidații intră pe platforma https://candidates.academyplus.ro/, unde, timp de două ore și zece minute, trebuie să rezolve două teste: unul de memorie și unul de logică.

Cei care obțin un scor eligibil sunt invitați în următoarea etapă, care este, de fapt, o discuție deschisă, de grup, în care școala setează așteptările, iar candidații își expun motivațiile.

Urmează etapa a treia - „Piscina C”, unde timp de 28 de zile candidații vor intra într-un boot camp în care vor învăța limbajul de programare C.

În tot acest timp, vor avea loc evaluări săptămânale, iar la final vor susține un examen care va dura opt ore.

Anul acesta, în București, „Piscinele C” vor avea loc în perioada august - octombrie, datele de început fiind următoarele: 14 august, 11 septembrie și 9 octombrie.

Școala propriu-zisă va începe în luna noiembrie, iar candidații acceptați în program vor studia trei proiecte obligatorii, după care vor putea alege dintre următoarele linii de specializare: Unix, Algoritmi, Computer graphics sau Web development, full stack.

Programa are o structură de 21 de niveluri, însă nu presupune obligativitatea parcurgerii acestora în totalitate.

„După aproximativ șase - nouă luni, cursanții ajung la nivelul de specialist IT junior, pregătire mai mult decât suficientă pentru a putea fi angajați. De asemenea, îi susținem pe cursanți să își găsească rapid job-uri în industria IT. Academy Plus se alătură, așadar, eforturilor care susțin educația în IT, vizând să crească anual numărul de persoane pe care le specializează în acest domeniu. Finanțarea vine din mediul privat, de la companii care ne sponsorizează”, a arătat Daniela Bușcan.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri