Olimpic pregătit să plece din România. Robert Râclea se pregăteşte pentru Universitatea Cambridge

Data publicării:
elev

Robert Râclea este elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional Vasile Alecsandri din Galaţi şi de cinci ani este fascinat de chimie.

Dacă te uiţi oriunde în jurul tău sunt lucruri făcute cu ajutorul unui chimist, adică în majoritatea cazurilor. Şi majoritatea lucrurilor trebuie să fie, mai întâi, înţelese”, spune Robert Râclea.

După ce a obţinut de două ori medalia de aur la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară din Rusia, spune că, totuși, cel mai greu i-a fost să câştige concursul naţional.

Robert Râclea: „La naţională se ţine o probă de baraj de cinci ore, din mai multe părţi ale chimiei. Primii 20 intră la lotul lărgit, la fel două săptămâni de pregătire la Bucureşti, cu profesori universitari. Şi apoi trei probe de baraj”.

Robert mai are o medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe din India şi o alta, tot de argint, la Olimpiada Internaţională de Chimie din Armenia, de anul acesta.

Lidia Mînză, profesor de chimie: Acum, tot ce citeşte citeşte cu interes, plăcere şi reţine. Perioada de muncă susţinută a fost mai mult în clasele mici, a VII-a - a IX-a.

Însă Robert nu a fost niciodată ceea ce se numeşte un tocilar. Şi-a luat pauze atunci când a simţit nevoia şi a studiat şi arta.

Andrada Ciorici, colegă: „Noi în continuare ieşim în fiecare weekend, vorbim, e cred că unul dintre cei mai amuzanţi băieţi pe care îi cunosc”.

Din păcate, lui Robert îi este greu să se vadă în viitor în România. A intrat în ultimul an de liceu şi se pregăteşte intens pentru testele pe care le va da la Universitatea Cambridge din Marea Britanie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri