OLIMPICI. Andrei Heidelbacher, premiat la concursuri internaționale de informatică, a studiat materia de liceu în două luni

Data publicării:
andrei heidelbacher

Andrei Heidelbacher a început să studieze informatica în clasa a IX-a, iar trei ani mai târziu a devenit cel mai bun din Europa.

„Nu cred că e niciodată prea târziu să te apuci de ceva cu ambiţia necesară poţi face absolut orice. Atunci când e pasiunea la mijloc nu ți se pare un efort mare atunci când lucrezi”, spune Andrei Heidelbacher.

Andrei şi-a demonstrat cunoştinţele în multe ţări, iar faima sa a ajuns până în Australia, unde a participat la un concurs de informatică transmis în direct pe internet.

După prima zi a vrut să recupereze și să ia aur dar și-a dat seama că e o realizare chiar şi medalia de argint”, spune mama lui Andrei.

„A avansat foarte mult cu materia de la clasă. În 2 luni a trecut prin materia din tot liceul aproape”, povestește fratele lui Andrei.

Anul trecut, lotul olimpic din care face parte şi Andrei a reuşit să obţină la olimpiada internaţională de informatică două medalii de aur, una de argint și una de bronz.

„Mă întreb ce vom mai face la anul, pentru că suntem obligaţi măcar să menţinem acest nivel. Andrei a pus Timișoara, numele școlii și România în lume”, afirmă Mariea Ştefan, director Colegiul Naţional „CD Loga”.

Andrei se pregăteşte acum de o nouă olimpiadă internațională, în Taiwan, unde face parte din lotul național al României. Deşi are oferte de la universităţi din Franţa şi Olanda, Andrei spune că vrea să studieze, în continuare, în România. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri