OLIMPICI. Isabela Dumitru și 13 colegi, premiați de NASA pentru invenția lor

Data publicării:
isabela dumitru

Isabela Dumitru este unul dintre cei 14 elevi români care, în 2012, au câştigat locul al treilea la un concurs organizat de NASA. Tinerii au proiectat o staţie orbitală cu resurse proprii, în care oamenii pot trăi la fel ca pe Pământ.

„Trebuie să-ți stabilești dinainte un scop, dar mai ales o motivație. Dacă nu ești hotărât de dinainte și nu știi de ce faci asta, o să lucrezi în gol, în schimb dacă ai un scop bine stabilit treci peste orice obstacol”, spune Isabela Dumitru.

Isabela a terminat anul acesta Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța la profilul matematică-informatică, bilingv englez, cu media 9,80. La examenul de Bacalaureat a obţinut 9,90. Acum vrea să devină studentă la Facultatea de Automatică din cadrul Universităţii Politehnice București.

„ Am început să mă pregătesc pentru facultate de ceva timp, de când m-am hotărât și a fost o muncă intensă, am încercat să fiu constantă în pregătiri”, mai spune eleva.

Pe toată perioada liceului, profesorul de matematică a susţinut-o şi a avut încredere în capacitatea ei de a învăţa.

Ei sunt copii care au activități extrașcolare. Ei sunt implicați în proiecte, ea a participat si la proiectul cu domnul profesor Bararu, spunem noi pe scurt proiectul NASA. Ea participa la voluntariate”, afirmă Florian Gache, profesor de matematică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri