Olimpicii români s-au întors acasă

Data publicării:
medalii

Lotul olimpic al României şi-a adjudecat patru medalii la ediţia din acest an a Olimpiadei de Informatică, reeditând astfel succesul de anul trecut.

Multiplu laureat la concursurile naţionale şi internaţionale, Rareş Darius Buhai este absolvent al Colegiului Naţional "Liviu Rebreanu" din Bistriţa. Acesta a obţinut a patra medalie de aur şi a trecut pe poziţia a doua în reputatul Hall of Fame al Olimpiadei.

Rareş Darius Buhai: „A fost foarte bine, am obţinut un rezultat pe care speram să-l iau”.

Rareş are planuri mari de viitor: „În continuare voi merge la facultate, voi studia la Massachusetts Institute of Technology în Statele Unite, iar după aceea voi lucra în domeniul informaticii”.

Printre premianţi se mai numără Alexandru Velea şi Marius Valentin Harşan, laureaţi cu argint, şi Andrei Popa, laureat cu bronz. În ciuda numeroaselor premii, concursul nu a fost unul lipsit de emoţii.

Marius Valentin Harşan: „Nu pot să spun că ne-am temut de vreo ţară deşi tările din Asia sunt foarte bine pregătite”.

Graţie acestui rezultat remarcabil România îşi păstrează poziţia a şasea în clasamentul pe medalii din toate timpurile, cu un palmares de 95 de medalii obţinute.

Adrian Panaete, coordonatorul Comisiei de pregătire şi selecţie a lotului naţional de informatică: „Am fost pe locul patru în Italia, pe locul cinci în Australia, o poziţie similară cu cea de anul acesta în Taiwan anul trecut, deci a fost bine, a fost foarte bine”.

Ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Informatică s-a desfăşurat la Almaty în Kazahstan, în perioada 26 iulie - 1 august, şi a reunit 324 de competitori din 84 de ţări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri