Ore de sport printre bușteni și pietre

Data publicării:
ora de sport

Elevii de la liceul din Brezoi ar avea nevoie de o bază sportivă pentru a se antrena. S-au calificat în finala unui concurs internaţional - „Prietenii pompierilor” -, care va avea loc în Slovenia.

Plin de bolovani, obstacole naturale, iarbă, dâmburi, gropi. Este foarte greu să ne antrenăm în asemenea condiții”, se plânge un elev.

Poți să îți sucești piciorul, mai grav să ți-l rupi printre bolovani și obstacole”, spune un alt elev.

A fost o bază frumoasă, închisă, iarbă și țineam concursurile de pompieri, aici se țineau. Tot ce a fost aici, materiale, că noi am avut foarte multe materiale, tot, au fost luate de ape”, spune Maria Dobrin, profesor de educație fizică.

Anul trecut, la sfârşitul lui iulie, o viitură de pe râul Lotru a distrus baza sportivă din oraşul Brezoi şi a afectat grav 20 de case. Locuinţele au fost refăcute cu ajutorul proprietarilor, însă baza sportivă a fost lăsată de izbelişte.

Nu au fonduri, aşa zice toată lumea când e ceva că nu au fonduri. Arată dezastru”, spune un localnic.

Autorităţile locale au întocmit încă de anul trecut studiul de fezabilitate pentru refacerea bazei. L-au trimis la prefectură şi aşteaptă încă ajutor de la Guvern.

Ce ați văzut acuma e după o curățare preliminară. Eu am tot sperat că lucruile se vor mișca și de asta nu am făcut eforturi înainte. Dar probabil că dacă situația va continua în felul acesta ne vom înhăma și vom face noi lucrările pentru că nu avem altă speranță”, spune Robert Schell, primarul din Brezoi.

Baza sportivă din localitatea Brezoi a fost construită acum cinci ani şi a costat un milion de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri