Parohia vrea chirie de șase ori mai mare. Elevii, mutați din școală chiar înainte de începerea cursurilor

Data publicării:
elevi

De câteva zile educatoarele şi învăţătoarele de la școala din Valea lui Mihai, Bihor, cară mobilier și curăță noul spațiu în care se vor muta grădinița și copiii din clasele primare.

Clădirile în care cei mici au învățat din 2008 trebuie eliberate după ce proprietarul, Biserica Reformată din oraş, a cerut o chirie de 12.000 de lei, de şase ori mai mare decât în prezent.

Consiliul de Administraţie a analizat situaţia, a constatat că avem posibilitatea aşezării acestor clase şi a decis mutarea în clădirile administrate de şcoala noastră”, spune Csongor Csengeri, directorul şcolii „Zelek Zoltan” din Valea lui Mihai.

99 de școlari și 42 de copii de la grădiniță vor fi mutați în clădiri aflate în celălalt capăt al orașului. Părinţii sunt nemulţumiţi, pentru că cei mici nu vor avea aceleaşi condiţii. Spre exemplu, nu vor avea sală de mese şi copiii vor fi duşi la un restaurant ca să mănânce.

Un părinte spune că ”în grădiniţa veche aveau totul în acelaşi loc. Aveau sala de clasă, trebuia să iasă pe hol să meargă să se spele pe mâini şi să intre în sala de mese.”

Primarul oraşului promite însă că va ajuta şcoala şi grădiniţa să aibă tot ce este necesar. „Va trebui să-i ajutăm ca să îndeplinească acele condiţii care să corespundă cerinţelor părinţilor”, spune Jozsef Nyako, primarul oraşului Valea lui Mihai.

Reprezentanţii Parohiei Reformate susţin că au majorat chiria pentru că Primăria plăteşte o sumă similară şi altor confesiuni de la care a închiriat spaţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri