Postlicealele, soluția celor fără Bacalaureat

Data publicării:
scoala profesionala

Specializările postliceale sunt variate, iar admiterea este simplă. În majoritatea cazurilor este suficientă dovada absolvirii liceului.

 „Calificările profesionale pe care le pregătim prin şcoala postliceală sunt: cosmetician, stilist, tehnician optometrist, tehnician maseur, detectiv particular, agent vamal, maistru electromecanic auto. Noi le asigurăm şi angajarea la terminarea şcolii”, spune Gabriel Zorzini, directorul unei şcoli postliceale.

Marius tocmai a terminat cursurile pentru detectiv particular şi este stagiar la o asociaţie de profil. „Mie mi-a plăcut cel mai mult supravegherea, partea operativă care înseamnă urmărirea unui subiect, a unei persoane şi totodată partea de investigaţii, care înseamnă investigaţia la faţa locului despre o persoană, o firmă”, spune acesta.

Şansele de angajare ale absolvenţilor de şcoli postliceale sunt din ce în ce mai mari.

Corina Diaconu, specialist în resurse umane spune că „piaţa muncii are nevoie atât de tineri cu studii superioare, cât şi de tineri care vor să înveţe o meserie. Ca atare, dacă ei sunt interesaţi de lucrul acesta, cu siguranţă piaţa forţei de muncă are capacitatea să îi absoarbă”.

În România există aproape 20.000 de locuri de muncă pentru persoanele cu studii medii, profesionale şi lucrători necalificaţi. Cele mai multe sunt în industria confecţiilor şi comerţ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri