Practică plătită pentru studenții la medicină

Data publicării:
Medic cu stetoscop - Guliver GettyImages-1

Anual, peste 1.000 de medici rezidenţi sunt dezamăgiţi de specializarea pe care o fac, iar o treime dintre ei ajung depresivi din această cauză sau chiar dependenţi de alcool şi droguri. Sunt datele unui studiu efectuat în cadrul Universităţii de Medicină Carol Davila din Bucureşti. Alături de Spitalul Elias, universitatea a obţinut bani europeni pentru un proiect prin care studenţii sunt ajutaţi să facă practică şi să afle în ce specialitate vor să profeseze.

„Dintotdeauna m-a atras obstetrica-ginecologia, dar nu pot spune cu siguranţă că e o opţiune de viitor, tocmai de aceea am ales să particip la acest stagiu, să văd dacă mi se potriveşte şi îmi place”, spune un student.

150 de studenţi, selectaţi din peste 2.000, vor lucra în serii, timp de o lună, în opt secţii ale Spitalului de Urgenţă Elias. Tinerii au fost aleşi în funcţie de rezultatele din facultate. Atât cursanţii, cât şi medicii vor fi plătiţi cu sume între 900 şi 2.000 de lei.

„Lucrul acesta pe vremea mea se făcea cu interesul personal al fiecăruia, deci ne băteam ca să ajungem în practici de vară”, spune Daniela Safta, directorul medical al Spitalului de Urgenţă Elias.

Vor parcurge noţiuni teoretice şi practice, vor avea ocazia să şi efectueze câteva proceduri specifice din fiecare specialitate”, spune Simona Vlădăreanu, coordonatorul proiectului.

Un proiect similar, derulat anul trecut la Iaşi, a demonstrat că 85% dintre studenţi au nevoie de consiliere pentru alegerea specializării în care vor profesa.

Eu aş vrea către pediatrie, pentru că îmi plac copiii enorm de mult, dar nu ştiu ce va fi pe viitor”, spune un student.

La sfârşitul proiectului, studenţii vor redacta lucrări care vor fi evaluate, şi, în funcţie de acestea, 30 dintre ei vor primi câte un premiu de 2.500 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri