Primul club de criminalistică pentru copii

Data actualizării: Data publicării:
crimi

Primul Club de Criminalistică pentru copii s-a deschis la Iaşi. Elevii învață, pas cu pas, cum să găsească infractorii. Iau amprente și analizează probe, exact așa cum fac și polițiștii atunci când investighează o crimă.

La primul atelier de criminalistică, elevii au avut ca sarcină să afle cine este infractorul. Echipaţi corespunzător, au luat amprente și au analizat probe. Așa au aflat că hoţul a intrat pe geam și că a uitat în încăpere un pahar din care a băut cafea.

Vreau să descopăr anumite crime și să prind hoții. Pentru că mi se pare foarte interesant,” spune un elev.

Cursul de criminalistică este destinat elevilor din clasele V - VIII. Ei învață să analizele fiecare indiciu cu ajutorul unor truse speciale.

Cursurile au fost organizate de un profesor universitar care consideră că acest domeniu este puțin accesibil copiilor, deși este o știință ce cuprinde aplicații din chimie, fizică şi biologie.

„Îi va ajuta în primul rând prin faptul că tot ce se întâmplă în viața lor vor învăța să supună analizei, de la o etichetă pe un produs alimentar, până la o informație pe care o primesc de pe internet,” precizează dr. ing. Irina Obrocea, profesor la Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului.

Pentru distracție, pentru dezvoltarea lui interioară, socializare și toate aspectele astea care duc la dezvoltarea lui morală, fizică, psihică, din toate punctele lui de vedere,” spune un părinte.

Atelierele au loc în fiecare weekend și durează două ore.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri