Procurorii DIICOT au descins la un liceu din Olt, după ce poze nud cu o elevă de 16 ani au ajuns pe Facebook

Data publicării:
FACEBOOK-AFP Mediafax Foto-LEON NEAL

Totul a ieşit la iveală la începutul săptămânii, când mai mulţi elevi au spus conducerii şcolii şi dirigintei că pe o reţea de socializare sunt distribuite fotografii cu o elevă de clasa a XI-a în ipostaze indecente. Pozele au fost făcute de fostul ei iubit, un tânăr de 21 de ani. Acesta le-a dat mai departe unor colegi de liceu ai fetei, care s-au ocupat de distribuirea lor pe internet.

„Noi am anunţat familia, care nu ştia şi am îndrumat familia să se adreseze organelor competente în sensul stopării distribuiriri acestor materiale. Nu au fost produse în şcoală. Au fost făcute în vacanţa de vară”, a spus Florina Petruşcă, director Liceul „Ştefan Diaconescu”.

Anchetatorii, care au aflat întreaga poveste de la părinţii adolescentei, îi învinuiesc pe dascăli că nu au anunţat şi poliţia de acest caz. Oamenii legii au făcut percheziţii la liceu, dar şi în locuinţele mai multor elevi de unde au ridicat laptopuri şi telefoane mobile.

14 persoane, între care şase elevi, directorul şcolii, un profesor, dar şi alte persoane din anturajul adolescentei au fost audiate de procurorii DIICOT. Până în acest moment procurorii nu au făcut nicio declarație cu privire la cercetările din acest dosar.

Elevii minori nu vor răspunde în faţa legii, dar riscă să fie exmatriculati. Profesorilor li se pot aduce acuzaţii de favorizare a infractorului, pentru reacţia acestora, considerată de anchetatori, tardivă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri