Profesor universitar din Anglia cere reanalizarea tezei șefei DNA

Data publicării:
kovesi la digi24

Profesorul care a formulat sesizările de plagiat în cazurile Victor Ponta, Gabriel Oprea și Petre Tobă, a cerut Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) să reanalizeze lucrarea de doctorat a șefei DNA. Cristian Dogaru a precizat că el consideră că teza Laurei Codruța Kovesi nu este un plagiat și a atras atenția că acuzațiile care trenează asupra procurorului șef al DNA aduc „prejudicii grave de imagine” justiției din România. 

kovesi la digi24

„Personal, consider că teza de doctorat a doamnei Kovesi respectă normele de etică academică în activitatea de cercetare-dezvoltare, dar nu sunt împuternicit să iau decizie în acest sens. Noile acuzații de nerespectare a standardelor de etică profesională care trenează nerezolvate asupra procurorului șef a celei mai importante instituții anti-corupție pot aduce un prejudiciu grav de imagine și credibilitate justiției din România", a explicat Cristian Dogaru decizia de a formula sesizarea.

image-2016-10-7-21338134-0-cererea-pentru-verificarea-doctoratului-lui-kovesi
Sursa: CNATDCU

Acuzațiile lui Sebastian Ghiță

Deputatul Sebastian Ghiţă a depus la Parchetul General, un autodenunţ şi a susţinut că, în 2012, pe când făcea parte dintr-o Comisie a Consiliului Naţional de Etică, a falsificat un raport care arăta că teza de doctorat a Laurei Kovesi nu este un plagiat.

„Eu şi alţi demnitari am participat la falsificarea raportului. Am date şi informaţii pe care vreau să le aduc la cunoştinţă procurorilor de la Parchetul General. Am făcut acest lucru atunci pentru a o proteja pe Laura Codruţa Kovesi pentru că, în acel moment, cu toţii credeam că face bine României", a spus Sebastian Ghiţă.

Laura Codruța Kovesi a precizat că nu a plagiat în lucrarea de doctorat prezentată la Universitatea de Vest din Timișoara în 2011 și a făcut trimitere la argumentele pe care le-a adus la momentul în care teza a fost analizată de CNE.

Citiți și:  Ministerul Educaţiei: Este nevoie de o sesizare scrisă în cazul Kovesi

Îndrumătorul tezei de doctorat a lui Kovesi, reacţie după denunţ

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri