Profesorii care vor folosi auxiliare neaprobate de Minister, ameninţaţi cu dosar penal

Data publicării:
170911_manuale vechi scoala elevi AN_SCOLAR_15_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Ministerul Educaţiei îi ameninţă cu dosar penal pe profesorii care folosesc manuale auxiliare neaprobate de Minister.

circulara
circulara

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a transmis o notă inspectoratelor şcolare judeţene şi al municipiului Bucureşti prin care anunţă că este interzisă utilizarea de auxiliare şcolare neaprobate de minister, iar în cazul în care nu este respectată această obligaţie atunci MEN “îşi rezervă dreptul de a sesiza organele de stat abilitate”.

În documentul respectiv se precizează că articolul 69 alineatul 1 din Legea Educaţiei Naţionale cu numărul 1/2011 stipulează că în cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar se folosesc numai manuale şcolare şi auxiliare care sunt aprobate de către Ministerul Educaţiei Naţionale.

De asemenea, în documentul transmis inspectoratelor şcolare se menţionează că ministrul Educaţiei Naţionale "a aprobat prin Ordinul numărul 4576 din 9 august 2017 constituirea unei Comisii care a elaborat Metodologia-cadru privind asigurarea omologării utilizării mijloacelor de învăţământ în învăţământul preuniversitar, respectiv Metodologia-cadru privind reglementarea utilizării auxiliarelor didactice în unităţile de învăţământ preuniversitar, totodată, prin acelaşi document fiind abrogat Ordinul ministrului Educaţiei şi Cercetării numărul 4916/ 2002 pentru aprobarea Metodologiei de avizare a mijloacelor de învăţământ".

MEN le transmite inspectoratelor şcolare că, în aceste condiţii, este interzisă utilizarea de auxiliare şcolare neaprobate de către minister.

“Până la adoptarea procedurilor legale pentru acreditarea/autorizarea auxiliarelor şcolare în unităţile de învăţământ preuniversitar, este interzisă utilizarea de auxiliare şcolare neaprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Precizăm că în cazul în care nu va fi respectată această obligaţie, Ministerul Educaţiei Naţionale îşi rezervă dreptul de a sesiza organele de stat abilitate în legătură cu încălcarea cu vinovăţie a prevederilor articolului 69 alineatul 1 din Legea Educaţiei Naţionale numărul 1/2011 cu modificările şi completările ulterioare”, se mai arată în nota transmisă de MEN.

Documentul este datat 11 septembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri