Răspunsul ministrului Pop la criticile lui Klaus Iohannis

Data actualizării: Data publicării:
liviu pop digi

Ministrul Educației, Liviu Pop, se declară surprins de criticile președintelui Klaus Iohannis. Revenirea la manualul unic nu înseamnă o întoarcere la comunism, a spus ministrul la Digi24. Mai mult, adaugă el, nu tot ceea ce a fost în comunism a fost rău.

„Fiecare Guvern ridică din umeri, arătând cu degetul spre Guvernul dinainte. Aşa, însă, lucrurile nu se îmbunătăţesc. În România anului 2017 soluţia a ajuns să fie reintroducerea şi reîntoarcerea la metode demult apuse, ca de exemplu manualul unic sau recentralizarea la Bucureşti a tuturor lucrurilor care au întâmpinat dificultăţi la nivel local”, a spus preşedintele Iohannis, prezent la festivitatea de deschidere a noului an școlar la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Bucureşti.

„Nu ne întoarcem în comunism şi nu cred că tot ce a fost în comunism a fost rău, dacă vreți să comentăm sistemul de învățământ înainte de 1989. Însă mă surprinde că preşedintele statului, la început de an școlar, iese cu declarații care în momentul de față nu sunt nici măcar la stadiul de idei. Proiectul legii manualului şcolar urmează să intre în dezbatere publică, după care îşi va urma cursul în Parlamentul României”, a fost replica lui Liviu Pop.

El a adăugat că trebuie să se pună capăt „experimentelor” pe care fiecare ministru le-a făcut în învățământul preuniversitar.

„Să luăm lucrurile bune, dar obligatoriu să eliminăm acele piedici care au fost puse cu sau fără voinţă unor actori implicaţi pe lângă actul de educaţie doar pentru profituri neînregistrate”, a spus Liviu Pop.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri