Reacția ministrului Bodog la acuzațiile de plagiat

Data publicării:
florian bodog
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Teza de doctorat a ministrului Sănătății, Florian Bodog, „a fost redactată cu respectarea tuturor standardelor de calitate și de etică profesională”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății. Reacția vine după ce Press One a publicat un articol în care spune că două treimi din lucrarea de doctorat a ministrului au fost plagiate.

Potrivit publicației, Bodog a plagiat 147 dintre cele 232 de pagini ale tezei sale de doctorat în Ştiinţe Economice, intitulată „Managementul şi marketingul unităţilor sanitare” şi susţinută în 2008 la Universitatea de Vest din Timişoara (UVT).

Două dintre cărţile din care Bodog a copiat masiv sunt semnate, una, de un consilier personal de-al său − decanul unei facultăţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, iar alta, de o colegă − conferenţiar universitar la Facultatea de Medicină şi Farmacie a Universităţii din Oradea, potrivit articolului citat de News.ro.

Originalitatea acesteia aparție integral autorului tezei”, se arată în comunicaul Ministerului Sănătății.

„Partea generală a tezei a fost elaborată în perioada 1999-2001 la Facultatea de Ştiinţe Economice a Universității Oradea, sub coordonarea regretatului profesor univ. dr. Mihai Demetrescu. De asemenea, referatele care fac parte integrantă din lucrare au fost susținute în aceeași perioadă.

Din 2001, Facultatea de Ştiinţe Economice de la Oradea a rămas fără prof. univ. dr Mihai Demetrescu, urmare a decesului acestuia; prin urmare teza respectivă de doctorat nu a fost finalizată; la acel moment domnul Florian Bodog și-a dat acceptul ca materialele de cercetare academică realizate de dânsul să fie folosite ca note de curs pentru studenți. Aceste note de curs nu au fost niciodată publicate anterior, ci au constituit doar suport în procesul didactic.

Odată cu înmatricularea la Universitatea de la Timișoara, domnul Florian Bodog a revenit asupra tezei respective de doctorat, a continuat studiile necesare și a finalizat teza de doctorat prin elaborarea părții aplicate, și anume a capitolelor de cercetare științifică, sub coordonarea profesorului Gheorghe Ionescu, directorul școlii doctorale.

Evident că în această perioadă au fost actualizate datele din literatura de specialitate și bibliografia lucrării, prin citarea completă și corectă a surselor conform standardelor academice.

Așa numitele suprapuneri între teza realizată de domnul Florian Bodog și fragmente din manualele care au drept autor principal pe doamna dr. Lucia Daina, sunt în realitate o preluarea a informațiilor care, în fapt, aparțin în întregime domnului Florian Bodog în calitate de autor al acestora. Domnul Florian Bodog si-a dat acceptul ca materialele sale de cercetare academică sa fie folosite ca note de curs pentru curs pentru studenți în manualul semnat de doamna Dr. Lucia Daina, ca autor principal”, precizează comunicatul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri